by sarah dehasque

Woning S

renovatie van een arbeiderswoning (2012-2015)

De woning is een arbeiderswoning gelegen in een smal steegbeluik. Bij het ontwerp spelen 2 factoren de hoofdrol: de mogelijkheid tot blijvende bewoning en gefaseerde uitwerking enerzijds, anderzijds een optimale beleving en belichting ondanks beperkte oppervlakte.
-
De private ruimtes worden aan de noordelijke voorgevel geplaatst, de leefruimtes achteraan zodat ze voluit van de zuidgevelen groenruimtes kunnen genieten. Achteraan wordt de woning uitgebreid op niveau +1, deze ruimte zorgt, samen met de traphal, als een verbinding tussen beide zijdes. Via een vide is het het verlengde van de leefruimtes op niveau 0 en kan zo gemakkelijk dienen als bureau of zithoek. Anderzijds bestaat nog steeds de optie om deze ruimtelijk af te sluiten en bij de slaapruimtes toe te voegen.
Zo ontstaat er binnen een minimale oppervlakte een woning met de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan de prioriteiten en leefstijl van zijn bewoners.
 
 
http://sarahdehasque.be/files/gimgs/th-28_plannen gekleurd.jpg
 
 
http://sarahdehasque.be/files/gimgs/th-28_snede_v2.jpg
 
 
http://sarahdehasque.be/files/gimgs/th-28_inkom.jpg
 
 
http://sarahdehasque.be/files/gimgs/th-28_badkamer.jpg
 
 
http://sarahdehasque.be/files/gimgs/th-28_leefruimte.jpg
 

Columner Theme by hm+

Built with Indexhibit